T422 PNEUMATIKUS GABONA ÁTEMELŐ

Kedvenc termékünk egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 

Aki már használja, semmi pénzért nem válna meg tőle, többi Gazdánk felírta a kívánságlistára és beszerzését tervezi. 

Igazi Jolly Joker, rendkívül sokoldalúan felhasználható és gyakorlatilag karbantartás mentes eszköz. 

A műszaki adottságait kívülről fújjuk - 15 méter áthidalható távolság; 8 tonna óránként - bármilyen irányba; egy kézzel, könnyen mozgatható a Gazdaságon belül; levegővel működik, így bármilyen gabona, legyen apró szemű, vagy törékeny, kíméletesen rakodható vele; TÖKMAG is (!), vagy más, szemcsés, laza szerkezetű anyag; áttárolás közben szárítja a gabonát...stb. - mindez közel sem fejezi ki azt, amit ez a gép tud.

AranyGazdánk a tavalyi betakarításkor jött rá, hogy mekkora segítség lehetne, amikor szegletes lednek betakarítására került sor, ami még nem érte el teljesen a kívánt nedvességtartalmat és sajnos esőt is kapott.

Betakarítást követően napokig, hetekig kellett mozgatni, szellőztetni a magot, hogy ne fülledjen, ne rohadjon, megmaradjon a beltartalmi érték. Ha csak 2 %-ot tudott volna szárítani a géppel, már az is igen nagy segítség lett volna... Ennyit pedig a gép biztosan tud, a műszaki adatok alapján. Emellett kényelmesebb lett volna "porszívózni", mint emberi erővel mozgatni a magot...

Jövőre biztosan nem lesz ilyen probléma, mert ez a multifunkciós gabonaporszívó már AranyGazdánk gépparkját gazdagítja. Megígérte, hogy személyes, első kézből származó tapasztalatait, véleményét megosztja velünk, erről majd egy külön cikkben számolunk be!

A gép működése viszonylag egyszerű. A 11 kW teljesítményű motor egy komoly vákuumot képez, amely segítségével a 4 m hosszú flexibilis cső végén elhelyezett nagy méretű szívófejen keresztül a gabona a levegőárammal a ciklonba kerül. Itt a szemek lelassulnak és körkörös, kímélő mozgással kerülnek le a ciklon aljára, ahol a külön motorral ellátott lapátos adagoló juttatja be a gabonát kis adagokban az előrehaladó, erős légáramba. A merev, saválló csövekből összeállított kifúvócsatorna, mely két, 45 fokos könyökkel kerül összeszerelésre, 11 m-re juttatja el a gabonát, majd a speciálisan kialakított kifúvófej biztosítja, hogy ne egy sörétes "kukoricaágyú" legyen a művelet vége, hanem kíméletesen, lefelé távozzanak a gabonaszemek a csőből.

A Gazda, akinek egy ilyen klassz kis gép van az udvarán, hirtelen ezer olyan anyagot is talál, amelyhez pont a T422-esre van szükség.

Van, aki az építkezéshez rossz helyre lerakott homokot helyezte át (persze csak módjával, hiszen mindenki ismeri, mire jó a homokfúvás...), kérték már tőlünk zöldtetőkhöz, granulált üveghab feljuttatására, nagy gazdaságban gyors almoláshoz fűrészporral...stb.

Alapfelszereltségként adjuk az alapgéphez a felszívófejet, 4 m flexibilis csővet, 5 x 2 m merev saválló kifúvócsövet és a a kitárolófejet.

FIGYELEM! Megrendelés előtt kéretik figyelembe venni, hogy működéséhez 3 x 32 A szükséges!

A gép működéséről hamarosan részletesen számolunk be, fotókkal, videókkal!

Hiszünk az M-ROL T422-es hasznosságában, ezért jelentős kedvezménnyel kínáljuk Gazdatársainknak! 

Most is verhetetlen áron,

 nettó 1.799.990.- Ft-ért!

(2022. október 30. éjfélig leadott megrendelések esetén!)